جراحی بینی استخوانی از طریق تکنیک رینوپلاستی بسته یا باز انجام می شود. دستاورد جراحی بینی انتخاب شده به سبب شناسی مشکلات بینی و مانورهای رینوپلاستی تلفیق شده در روند وابسته است. از ویژگی های بارز بینی استخوانی قوز واقع بر روی پل بینی و پوست نازک آن می باشد. قوز بینی ، غضروف و استخوان نامنظم روی بینی است که باعث بهم خوردن شیب صاف پل بینی تا نوک آن می شود. قوز بینی برخلاف سپتوم کج تاثیر منفی بر روی تنفس بر جای نمی گذارد. قوز بینی در نیمرخ فرد چشمگیر تر بوده و از بخش فوقانی بینی نزدیک به چشم ها آغاز شده و قبل از نوک بینی خاتمه می یابد. بیشتر بیماران دارای قوز بینی خواهان داشتن پل بینی صاف و یکدست هستند. برای آشنایی بیشتر تا انتهای این مقاله از دکتر شادی جوادی ، بهترین جراح بینی رشت ، همراه شوید.
نحوه انجام عمل بینی استخوانی چگونه است؟
قوز بینی که اغلب یک ویژگی وراثتی محسوب می شود ، دارای ساختار غضروفی است. در روند رینوپلاستی این غضروف تراش داده می شود. اگر استخوان بینی در فاصله بین دو چشم فرو رفته باشد ، پزشک از پیوند غضروف کوچک برای تنظیم برجستگی بینی بین دو چشم استفاده می کند. هدف از این دستاوردها اصلاح نیمرخ بیمار است. در صورت کج بودن سپتوم جراح با کاهش برخی بخش های اضافی داخلی به منظور دستیابی به تنفس بهتر ، صاف کردن بینی را توصیه می کند. وقتی بینی تراش داده شد و به شکل مطلوب درآمد ، پوست بینی در موقعیت اولیه قرار داده شده و برش ها بسته می شوند.
عمل بینی استخوانی با چه تکنیک های انجام می شود ؟
جراحی بینی به روش باز و بسته ، دو تکنیک اصلی در انجام رینوپلاستی بوده که هر یک از این روش ها با مزیت های خاص خود همراه است. برای مثال در شرایطی که پزشک از تکنیک بسته برای انجام این پروسه استفاده نماید ؛ هیچ جای برش و بخیه ای روی پوست ایجاد نخواهد شد ، همچنین دوره نقاهت و ریکاوری افراد بسیار کوتاه است ؛ این در حالی است که اگر عمل بینی استخوانی در رشت با تکنیک باز انجام شود ، جراح به دلیل دید وسیع تری که دارد ، می تواند تغییرات بیشتری را روی بینی اعمال نماید و همچنین میزان خطا در این پروسه کمتر است. در نهایت باید بدانید که انتخاب روش جراحی ، بر عهده پزشک قرار دارد ؛ چرا که او بر اساس مهارت و توانایی که دارد ، بهتر از هر شخصی می داند از چه تکنیکی باید برای ایجاد تغییرات لازم در بینی استفاده نماید تا در نهایت بهترین نتیجه را در پی داشته باشد.
چه مدل هایی در جراحی بینی استخوانی قابل اجرا است؟
مدل جراحی بینی استخوانی فانتزی یک روند جراحی زیبایی محبوب در میان خانم ها است که نویدبخش تغییر شکل بینی و تبدیل آن به بینی شبیه به عروسک زیبای باربی می باشد. این تکنیک جراحی به دلیل فاکتورهای زیر متفاوت با بقیه روندهای رینوپلاستی است :
دستیابی به یک خط بینی بی عیب و نقص از طریق ایمپلنت – ایمپلنت های مصنوعی از قبیل سیلیکون یا گورتکس برای کمک به بالا بردن پل بینی مورد استفاده قرار می گیرند. در تکنیک عمل نیمه فانتزی که نوعی روند در حد فاصل رینوپلاستی بینی طبیعی و رینوپلاستی بینی فانتزی می باشد ، غضروف خودی از قبیل غضروف گوش یا سپتوم بینی برای ایجاد یک تیزی طبیعی در نوک بینی مورد استفاده قرار می گیرد. نتیجه نهایی این روند ، خلق یک شیب طبیعی در بینی با یک نوک بینی اندکی رو به بالا می باشد که برجستگی آن در سطح مطلوبی خلق شده است. یکی دیگر از مدل های قابل اجرا در رینوپلاستی بینی استخوانی ، رینوپلاستی بینی طبیعی می باشد. یکی از ویژگی های کلیدی که برای خلق بینی طبیعی در جراحی بینی استخوانی در رشت باید روی آن تمرکز شود ، ایجاد شکل ظاهری طبیعی و حفظ هارمونی صورت و بینی است ، آنگونه که احساس شود فرد از همان بدو تولد صاحب چنین بینی بوده است.
بهترین فرم برای جراحی بینی استخوانی !
خبر خوب برای افرادی که بینی استخوانی دارند ؛ این است که این دسته از افراد به دلیل خصوصیاتی که بینی آن ها دارد ، نظیر غضروف های قوی ، استخوان مستحکم و پوست نازک هیچ محدودیتی در انجام رینوپلاستی ندارند ؛ از این رو می توان بینی های استخوانی را به فرم عروسکی یا فانتزی ، طبیعی و یا نیمه فانتزی جراحی نمود. ابه صورت کلی انتخاب بهترین مدل بر اساس ویژگی های صورت ، اهداف بیمار و همچنین قواعد زیبایی شناسی انجام می شود. معمولا بیشتر افرادی که بینی آن ها فرم استخوانی دارد ، نتیجه رضایت بخشی را از انجام جراحی بینی استخوانی در رشت با دکتر شادی جوادی ، دریافت می کنند و چهره و بینی آن ها نیز تغییرات زیادی پیدا می کند.
بهترین کاندیدای جراحی بینی استخوانی چه کسانی هستند ؟
بهترین داوطلبین افرادی هستند که پوست بینی آن ها انعطاف پذیر و چندان ضخیم نبوده و از قابلیت جمع شدن متناسب با بینی به تازگی کوچک شده برخوردار باشد. کاندیدای مناسب این جراحی باید دارای انگیزه بالا و انتظارات منطقی باشد. در عمل بینی استخوانی در رشت علاوه بر درمان قوز بینی که مهمترین جنبه زیباشناختی این روند است ، روندهایی برای درمان انحراف ، بزرگ یا کوچک بودن بیش از حد ، پهن بودن یا دراز بودن بینی نیز اجرا می شود. در بیشتر موارد بهره گیری از رینوپلاستی باز ، از اولویت بیشتری برخوردار است.
تفاوت بینی استخوانی و بینی گوشتی
ممکن است بسیاری از افراد تصور کنند در صورتی که بینی قوز داشته باشد ، بینی استخوانی است. در حالیکه ممکن است بینی که قوز دارد ، پوست نوک بینی و پره های آن کیفیت خوبی نداشته باشد که در این صورت می توان گفت بینی گوشتی محسوب می شود. هم چنین در مواردی بینی هیچگونه قوزی ندارد و دارای پوستی نازک و خوب برای عمل زیبایی بینی می باشد که در اینصورت بینی را استخوانی می دانند. بنابراین می توان گفت ضخامت پوست در تعیین استخوانی و گوشتی بودن بینی نقش دارد. عموما بینی های گوشتی پوستی ضخیم همراه با غدد چربی فراوان دارند که در بینی های استخوانی دیده نمی شود در بینی های استخوانی اغلب پوست های نازک و خالی از غدد چربی دیده می شود. تاثیر پوست بینی در نتیجه جراحی زیبایی بینی تاثیر بالایی دارد. هرچه پوست بینی نازک و با کیفیت تر باشد ، بیمار بعد از جراحی نتیجه بهتری می گیرد. به همین علت جراحی بینی استخوانی در رشت با دکتر شادی جوادی ، عموما با موفقیت بالایی همراه است.
بینی های استخوانی به دلیل داشتن پوستی نازک ، غضروف های مستحکم و استخوان های قوی می توانند اقدام به عمل زیبایی بینی به فرم های طبیعی ، فانتزی یا نیمه فانتزی مطابق با سلیقه خود نمایند. در حالیکه بینی های گوشتی به دلیل پوست ضخیم ، غضروف و استخوان های ضعیف معمولا نتیجه خوبی از عمل بینی فانتزی نمی گیرند. اما عمل زیبایی بینی به صورت نیمه فانتزی و طبیعی در بینی های گوشتی در صورتی که توسط جراح متبحر و با سابقه انجام شود نتیجه مطلوبی خواهند گرفت. برخی افراد ممکن است بینی استخوانی با نوک گوشتی داشته باشند ؛ بنابراین تشخیص نوع بینی در منزل برای آن ها دشوار باشد. بنابراین در صورتی که قصد جراحی زیبایی بینی در رشت را دارید ، می توانید به پزشک مراجعه نمایید. جراح با معاینه ساختار بینی شما نوع آن را تشخیص می دهد و شما را برای رسیدن به نتیجه مطلوب بعد از جراحی راهنمایی می نماید.
جراحی ترمیمی بینی استخوانی
اصولا پروسه جراحی بینی ترمیمی از عمل بینی اولیه مشکل تر است و علت این موضوع دستکاری و یا چسبندگی بافت های بینی می باشد. معمولا عمل ترمیمی بینی های گوشتی از بینی های استخوانی دشوار تر است اما ، گاه به دلایل مشکلات ایجاد شده در بینی استخوانی ، ممکن است ترمیم و اصلاح بینی با پیچیدگی های زیادی همراه باشد. از مهم ترین مشکلات بینی استخوانی می توان به پوست بسیار نازک افراد اشاره نمود ؛ چرا که پوست اگر از حالت طبیعی نازک تر باشد ، توانایی پوشش ناهمواری ها و ناهماهنگی های سطح زیر بینی را نخواهد داشت.
جراحی بینی استخوانی
همانطور که پیش تر نیز مطلع شدید ، بینی های استخوانی دارای ویژگی های خاصی از جمله پوست نازک ، استخوان و غضروف مستحکم هستند و معمولا دارای قوز می باشند. قوز روی بینی به دلایل مختلفی پدید می آید ، برای مثال عامل ژنتیکی یا ارثی از شایع ترین علت ها برای آن می باشد. البته بروز حوادثی مثل تصادف یا ضربه نیز می تواند باعث قوز دار شدن بینی گردد ، که در این شرایط اغلب متقاضی با شکستگی و مشکلات تنفسی نیز مواجه می گردد. نازک بودن پوست در این افراد ، نکات منفی و مثبتی را با خود به همراه دارد. برای مثال زمانی که پوست نازک باشد ، تورم کمتری بعد از عمل زیبایی بینی رخ خواهد داد اما در عین حال تمامی تغییرات ایجاد شده توسط جراح نمایان خواهند بود. بنابراین توصیه می شود تا یک پزشک ماهر و متبحر را انتخاب کنید تا هیچ ایرادی در بینی ظاهر نگردد.
ویژگی های بهترین جراح بینی استخوانی
انتخاب جراحی ماهر ، با تجربه و حاذق می تواند قدم ابتدایی در خصوص انجام عمل زیبایی بینی استخوانی باشد که بیمار باید پیش از جراحی بینی استخوانی انجام دهد. پزشکی که از دقت بالایی برخوردار باشد کمتر به اشتباه دچار می شود در نتیجه متقاضی به جراحی ترمیمی نیازی نخواهد داشت. نکته مهم این است که تمام موارد زیر باعث می شود که مراجعه کننده با اطمینان کامل و بدون استرس به اتاق عمل وارد شود. از این رو در موارد زیر می خواهیم به بررسی ویژگی های یک جراح خوب بپردازیم که عبارتند از :
- داشتن تسلط و تخصص بالا به علم پزشکی
- سابقه پزشکی مورد تایید و خوب
- اخذ تخصص بالا در زمینه جراحی
- گوش شنوا به خواسته ها و انتظارات منطقی بیمار
- مشاوره درست و دلسوزانه داوطلب توسط جراح بینی حاذق
- داشتن اخلاق و وجدان پزشکی به دور از منافع مالی
- متخصصی که حفظ سلامت بیمار را اولویت جراحی بینی قرار دهد.
- تسلط کامل و کافی بر تمام جزئیات جراحی
- حوصله و صبر کافی برای پاسخ به سوال های بیمار
عوارض عمل بینی استخوانی
میزان عوارض جراحی بینی استخوانی نسبت به عوامل مختلف با یکدیگر متفاوت است. در صورتی که پزشکی از مهارت های خاص برخوردار باشد ، تا حد زیادی میزان این عوارض کاهش پیدا می کند. رعایت مراقبت های اساسی قبل و بعد از عمل بینی استخوانی نیز باید به طور منظم انجام شود تا به کاهش عوارض کمک شایانی کند. از جمله مهمترین این عوارض که طبیعی و زودگذرند عبارتند از : درد ناچیز ، تورم ، کبودی ، آلرژی به داروی بیهوشی و غیره. جراحی بینی استخوانی نیز به دلیل خارج شدن استخوان به عوارضی مانند ورم و کبودی بیشتر و آبریزش بینی همراه است. در صورتی که شخصی ، در انتخاب پزشک دقت کافی نداشته باشد ، در اثر بی تجربگی جراح ، آسیب های جبران ناپذیری مانند عفونت ، مشکلات تنفسی ، هماتوم و غیره نیز شامل حال بیمار می شود.
سوالات متداول
-
آیا جراحی بینی استخوانی برگشت پذیر است ؟
امروزه مفهوم برگشت پذیری بینی بعد از عمل زیبایی بینی کاملا بدون معنا است ؛ چرا که تکنیک های جدید جراحی به نحوی اجرا می شوند ، که در نهایت بینی به همان شکل که جراحی و اصلاح می شود ، باقی خواهد ماند. در گذشته برگشت پذیری بعد از جراحی بینی گوشتی بسیار شایع بود ، این در حالی است که امروزه از برداشتن بیش از حد بافت های بینی جلوگیری می شود و تلاش می شود به کمک پیوند و تقویت غضروف های بینی ، استحکام لازم را ایجاد کرده و فرم مطلوبی به بینی بخشید ، همین عامل مانع از برگشت بینی به فرم اولیه می شود. تنها در مواردی که آسیب جدی به بینی بعد از جراحی بینی استخوانی و یا گوشتی وارد شود ، بینی دچار کجی و یا شکستگی شده که نیاز به ترمیم و اصلاح دارد ؛ در غیر اینصورت می توانید تا پایان عمر از نتایج عمل بینی استخوانی خود لذت ببرید.
-
آیا برداشتن قوز بینی بدون جراحی امکان پذیر است ؟
رینوپلاستی بدون جراحی که رینوپلاستی مایع نیز نامیده می شود نتایجی را خلق می کند که می تواند بین 6 ماه تا 2 سال ماندگار باشد. این روند به بی حسی موضعی نیاز داشته و ظرف نیم ساعت تکمیل می شود. جراح با استفاده از فیلرهای پوستی ناحیه ای از اطراف بینی را که قوز بینی در آنجا آغاز می شود ، پر می کند. این باعث صاف تر شدن نیمرخ پل بینی می شود.
-
فرایند ریکاوری به چه شکل است ؟
به مدت هفت روز بعد از روند جراحی بینی استخوانی در رشت ، به منظور اطمینان از شکل گیری صحیح بینی جدید و دست نخورده ماندن آن ، از اسپلینت بینی استفاده می شود. پس از سپری شدن هفت روز اسپلینت برداشته می شود ولی شما باید همچنان مراقب بینی تان باشید. تورم بینی ظرف چهار هفته فروکش می کند ، ولی شما برای مشاهده نتیجه نهایی عمل زیبایی بینی باید تا یک سال دست نگه دارید.
-
چگونه باید برای رینوپلاستی استخوانی آماده شویم ؟
توصیه می شود که حداقل یکماه قبل از جراحی به منظور توقف رقیق شدن خون که می تواند در طول جراحی و روند بهبود مشکل آفرین باشد ، سیگار کشیدن را ترک کنید. توقف مصرف برخی داروها و مکمل های خاص نیز بنا به دلایل فوق الذکر الزامی می باشد.
-
مدت زمان چسب زدن به بینی استخوانی بعد از عمل چقدر است؟
بهتر است در رابطه با زمان استفاده از چسب بینی بعد از جراحی با پزشک خود مشورت نمایید. معمولا افرادی که بینی استخوانی دارند نسبت به افرادی که بینی گوشتی دارند ، لازم است مدت زمان کمتری به بینی خود چسب بزنند.